TÉMÁK, Kategóriák

Mit tehetünk az ágybavizelés orvoslására természetes módszerekkel?

605
HOZZÁSZÓLÁS:

Az enuresis nocturna, az éjszakai ágybavizelés, gyakoribb betegség gyerekkorban. A gyógyulást legtöbbször az akadályozza, hogy a beteg és környezete nem orvoshoz fordulnak segítségért.

Amennyiben az éjjeli öntudatlan bevizelés, még három éves kor után is fennáll, károsnak tekigyermekek-gyerekek-20nthető. Ez a titkolt probléma a szülőt és a gyereket egyaránt érintő betegség. Ugyan a felnőtt is jól tudja, hogy az ágybavizelést a gyermek alvás közben éli át, mégis kifejlődik vele szemben egy öntudatlan harag, agresszió.

Lassan egy ördögi kör alakul ki, ami a problémát csak tovább frontja, a gyerek bűntudatot érez, a szülők szemrehányása nyomasztó, a gyógykezelés lehetősége pedig egyre távolabbra kerül.

Milyen okai lehetnek?

Amennyiben az orvos vese-, hólyag betegséget, vagy fejlődési zavarokat állapít meg, az ágybapisilés célzottan kezelhető.

Az ágybavizelők többségénél, a lelki fejlődésekben keresendő az ok. A gyereknek vagy a felnőttnek a „Gyerekparadicsomba menekül”, mely ősi elemekben, a „nedvesben és a melegben” testesül meg. Régi mondás szerint, a „ki nem sírt könnyek rossz helyre kerülnek”.

Mivel az ágybavizelésnek igen sok okozója lehet, azok előzetes tisztázása nélkül, nem lehet célzottan kezelni. A mentális terápia mindenképpen az elsődleges gyógymódok közzé tartozik. Az ágybavizelés kezeléséhez gyerekpszichológusra van szükség, hogy a betegség minél gyorsabban elmúljon.

Mit tehetünk ellene?

 

Az otthoni gyógymódok között régen bevált, a derék nedves, hideg szivaccsal való bedörzsölése, este és reggel. Ezt a hatást elég jó eredményekkel lehet használni.

A comb belső részének orbáncfű olajjal való bedörzsölése, este lefekvés előtt, ugyancsak gyógyítólag hathat egyesekre. Javasolt a Pahlow-féle keveréktea, mely orbáncfűből – 20 gramm –, citromfűből – 10 gramm – és narancslevélből – 5 gramm – tevődik össze. Hozzuk létre a keveréket és 1 púpos kanálnyit negyedliter forró vízzel forrázunk le, majd 15 percig hagyjuk állni. A leszűrés után, fogyasszunk belőle egészen délutánig, amikor jólesik.
Tudjuk, hogy sok gyerek csak háton fekve pisil be, így ha este pelenkát kötünk a derekára, úgy, hogy a csomó a hátán legyen, hozzászokhat az oldalfekvéshez.

A délutántól tartó folyadékmegvonás nem mindig problémamentes, de egyeseknél jó megoldást jelenthet. Fel lehet ébreszteni éjszaka a beteget, ez is van akinél működik. Mindenképpen ki kell próbálni, mi segít a betegségen. Fontos, hogy a beteggel a környezete legyen megértő, semmi megrovás, fenyegetés vagy szemrehányás nem helyén való

Gyógynövények ágybavizelés kezelésére

Maracuja és Orbáncfű

A maracuja gyümölcs, megfelelő segítséget nyújthat a gyerekek ágybavizelési problémájával szemben. Adjunk a gyermeknek délben egy pohárka maracujalevelet, majd este fogmosás előtt, elalvás előtti csemegeként 1 kockacukrot, melyre 5-10 csepp orbáncfűkivonatot csepegtessünk.

Orbáncfű

Nyugtalan alvás, hisztériás rohamok, beszédzavar és holdkórosság esetén éppúgy gyógyulást hoz az orbáncfű, mint depresszió és ágybavizelés esetén. Az orbáncfű mapanság, leginkább, depresszióellenes tulajdonságai miatt népszerű.

Zsurlófű

A növényt javasolt teaszűrőben felgőzölve borogatásként alkalmazni a hólyagra. 1 liter vizet felfűzünk, majd fölé helyezünk egy nagyobb teaszűrőbe helyezett gézlapra vagy könnyű textíliára kb. 10 cm átmérőjű körben, néhány mm vastagon a zsurlófűből, majd tartjuk a gőz fölött, amíg a gézlap nedves lesz. Ezt követően testhőmérsékletűre lehűtjük és a hólyag fölé rakjuk borogatásként egész éjszakára.

Ágybavizelés esetén tilos:

Folyadék ivása a lefekvés előtti órákban.

605
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]